Vesti i nastani
 
 
 
 
 

„Мал Православен Молитвеник“ (15.01.2009)

Со благослов на Митрополитот Струмички г. Наум, во издание на Библиотека Воведение од манастирот на Пресвета Богородица Елеуса во Велјуса, по повод 50 години од возобновувањето на Охридската Архиепископија во лицето на Македонската Православна Црква, излезе од печат четврто издание на „Мал Православен Молитвеник“.

 

Голема благодарност на Јанко Илковски,
кој го овозможи издавањето на овој молитвеник
 

Браќа, почнувајќи од утрото,

преку целиот ден,

а ако е возможно продолжете

да повикувате

и во текот на ноќта:

Господи Исусе Христе, помилуј ме

и присилувајте го вашиот ум

на ова дело постојано,

до самата смрт!

Свети Јован Златоуст