Vesti i nastani
 
 
 
 
 

556 години од падот на Константинопол (11.06.2009)

По повод 556 години од падот на Константинопол, престолнина на една од најголемите цивилизации во историјата на човештвото - Византиската империја, во Бигорскиот манастир беше отслужена трисагија за душите на сите оние што пострадале во одбраната на светата православна вера при падот на Константинопол.

 

                          

Известува: о. Доситеј