Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“ (20.08.2009)

Содржина:

1. Уводник       

2. Преображение Господово / Митрополит Струмички Наум       

3. Празник на Светлината / ѓакон Горан Стојчевски                  

4. Светлина што не згаснува / о. Григориј Јакимов                    

5. Светоотечка ризница                                                

6. I cannot describe to you how much our Panagia likes chastity and purity / Elder Joseph the Hesychast

7. Премин Галерија                                                                  

8. Униние и депресија / д-р Дмитриј Авдеев                                      

9. Репортажа: Низ Македонија                                                 

10. Истиот дух / Митрополит Струмички Наум                

11. Георге Казана / д-р Јане Коџабашија                                  

12. Свети Леонтиј Струмички, Патријарх Ерусалимски / протопсaлт Панајотис Сомалис

13. Браќа Карамазови меѓу нас / Оливера Павловиќ                  

14. Ранка / Тања Битољану Плавшиќ                                                    

15. Шегобијци / Горан Величковски                                          

16. Темна материја / Јанко Илковски                                        

17. Промоција на книгата „Каскади“ на Митрополитот Американско-канадски Методиј  

18. Ѕвездени мигови на свето место / Горан и Софија Тренчовски        

19. Вести од православниот свет                                              

20. Житија 

 

 

      

 

       

 

       

 

      

 

Списанието „Премин“ во овој број подарува DVD

ФИЛМ 1: Причините на душевните заболувања: православен поглед

и ФИЛМ 2: Разговор со лекар-психијатар доктор по медицински науки Дмитриј Авдеев