Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Десет амбасадори на земјите членки на Франкофонијата заедно со министерот за надворешни работи Антонио Милошоски во посета на манастирите во Водоча и Велјуса (22.03.2010)

По повод одбележувањето на деновите на Франкофонијата десет амбасадори од земјите членки на Франкофонијата: Амбасадорот на Австрија Alois Kraut, Амбасадорот на Франција Jean-Claude Schlumberger, вршителот на должноста амбасадор на Бугарија Ангел Ангелов, Амбасадорот на Романија Adrian Constantinescu, Амбасадорот на Унгарија Ferenc Kékesi, Амбасадорот на Словенија Alain Bergant, Амбасадорот на Чешка Jozef Braun, Амбасадорот на Словачка Igor Furdík, Амбасадорот на Хрватска Иван Кујунџиќ, Амбасадорот на Украина Yurii Honcharuk,  заедно со министерот за надворешни работи на Р. Македонија Антонио Милошоски го посетија манастирот на Покров на Пресвета Богородица во Водоча и манастирот на Воведение на Пресвета Богородица Елеуса во Велјуса каде што за присутните беше организиран свечен ручек. Гостите беа примени од Митрополитот Струмички г. Наум и Митрополитот Европски г. Пимен.