Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Фудбалски турнир меѓу епрахиите на МПЦ (06.05.2010)

Во вторник, на 4 мај 2010, во Неготино се одржа традиционалниот фудбалски турнир меѓу епархиите на МПЦ. Оваа година на турнирот учествуваа следните епархии: Скопска, Струмичка, Повардарска и Брегалничка. Во финалето играа Струмичката и Брегалничката епархија. Овојпат подобра беше Брегалничката епархија, на која победничкиот пехар од „Преминпортал“ ѝ го предаде Митрополитот Струмички г. Наум.