Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Делегацијата од Романската Православна Црква во посета на Битола (18.06.2010)

На 17-18.06.2010 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски Г. Петар, ја прими во посета делегацијата од Романската Православна Црква, предводена од Архиепископот на Куртеа де Арџеш, Г. Калиник, и епископот Г. Амвросиј.

 

        

 

         

 

Известува: Весна Апостоловска