Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“ (25.09.2010)

Деновиве излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“, посветен на свети Јован Крстител.

 

Содржина:

 

1. Уводник       

2. Погубното високоумие – најголема пречка за плодоносно покајание / свети Игнатиј  

    Брјанчанинов

3. „Он треба да расте, а јас да се смалувам“ / Митрополит Струмички Наум

4. 11 септември / Митрополит Европски Пимен

5. Гласот на пустината / презвитер Горан Стојчевски

6. Молитва која спасува / о. Григориј Јакимов

7. Интервју со Архимандрит Даниел, Православна Црква во Индонезија

8. Репортажа: Манастир Лупша / Разговор со игуменот Мелхиседек

9. „Чашата на спасението ќе ја земам и името Господово ќе го повикам“ / Старец

    Рафаел Нојка

10. Светоотечка ризница

11. Patristic Treasury: The Enlargement of the Heart / Archimandrite Zacharias

12. Православна поезија / Старица Ксенија Егинска

13. Словенскиот јазик во црковната богослужба / д-р Јане Коџабашија 

14. За вториот образ на Бродски / Тања Битољану Плавшиќ     

15. Deus ex Machina / Јанко Илковски

16. Извинете / Горан Величковски

17. Светлините на Полин / Горан и Софија Тренчовски

18. Вести од православието / Изложба во Париз: Света Русија  

19. Житија