Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Седница на Комисијата за канонизација на Светители при САС на МПЦ (07.10.2010)

На ден 07.10.2010 година, во манастирот Свети Наум во Охрид, се одржа седница на Комисијата за канонизација на светителипри САС на МПЦ. На седницата покрај членовите, консултативно учествуваше и протоереј-ставрофор Владислав Ципин од Русија, професор по Црковно право и искусен познавач на оваа проблематика.

 

Извор: Дебарско-кичевска епархија