Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Соопштение (26.11.2010)

Македонската православна  црква ги известува православните верници дека во изданието на Православниот календар за 2010 година е направена техничката грешка околу почетокот на Божикниот пост.

Божикниот пост започнува на 28. 11. 2010 година. Божикните поклади се претходниот ден, односно на 27. 11. 2010 година.

На сите верници им посакуваме лесни и од Бога благословени пости.

 

КАБИНЕТ НА АРХИЕПИСКОПОТ