Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Света Тајна Венчание во Марков манастир (29.05.2011)

На 29 мај 2011 година, во манастриската црква посветена на светиот великомаченик Димитриј во Маркова Сушица (скопско), во присуство на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, Епископот Хераклејски г. Климент отслужи Божествена Литургија, на која ги венча Божјите чеда Марко и Марија.

 

„Дарувај им да ги видат синовите на синовите свои, како новозасадени маслинки околу трпезата нивна, та угодувајќи Ти да засветлат како светилки на небото во Тебе, нашиот Господ Кому Му припаѓа секоја слава, власт, чест и поклонение, со безначалниот Твој Отец и живототворниот Твој Дух, сега и секогаш и во сите векови. Амин.“ 

 

 

     

 

       

 

        

 

       

 

          

 

        

 

       

 

       

 

Известува: Калина Трпеска