Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Известување од Кабинетот на Архиепископот (07.09.2011)

По повод одбележувањето на големиот и значаен јубилеј од нашата понова историја – 20-годишнината од осамостојувањето на Република Македонија, во текот на утрешниот ден, 8. 9. 2011 година, во соборните храмови на епархииите на Македонската православна црква, ќе биде отслужено Благодарствено славословие (Доксологија), а, пак, во 18. 00 часот, со црковните ѕвона ќе биде означен почетокот на прославата на овој настан.

 

                               Кабинет на Архиепископот