Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Соопштение (29.09.2011)

Скопската православна епархија ги известува верниците на Македонската православна црква дека традиционалниот Семакедонски собор по повод празникот на сите македонски светители ќе се одбележи во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ – Скопје, во недела, на 2 октомври 2011 година, со почеток во 8. 30 часот.

Исто така, објавуваме дека од тие причини се одлага осветувањето на камен темелникот за изградба на храмот „Св. вмч. Мина“ – Сопиште. Со благослов на надлежниот архиереј на Скопската православна епархија, Архиепископот Охридски и македонски г. г. Стефан, новиот термин ќе биде дополнително утврден и објавен.

 

 

                                 Од Канцеларијата на Скопската православна епархија