Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“ (04.12.2011)

По повод празникот на Воведение на Пресвета Богородица, излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“.

 

Содржината на овој број ги донесува следните наслови:

 

1. Уводник  

2. Учителка / Митрополит Струмички Наум

3. За веќе реченото / о. Григориј Јакимов

4. Почесна од херувимите и неспоредливо пославна од серафимите / м-р Оливер Димитров

5. Слобода / презвитер Горан Стојчевски

6. Светоотечка ризница / Љубовта кон ближниот / Старец Порфириј Кавсокаливиски

7. Patristic Treasury / Elder Paisios the Athonite

8. Православната Црква во Кина / јереј Сергиј Воронин

9. Докази за постоењето на Бога и докази за постоењето на човекот / проф. д-р Венко Андоновски

10. Химнографска прослава на свети Еразмо Охридски – претпоставки за авторот на словенската служба / Гоце Ристески

11. Помеѓу зографот и сликарот / м-р Јане Бакрески

12. Од фрески до букви / Горан и Софија Тренчовски

13. Богородице... / Јанко Илковски

14. Актуелно / Православна Индија: Мисија на човекољубие / Paul Sidebottom
15. Вести од православниот свет

16. Голем Е Господ Бог! / Интервју со Трајче Алексов

17. Лариса Хрусталјова и македонската духовна традиција / Вера Стојчевска Антиќ      
18. Записи од поклоници / Манастирoт Пресвета Богородица Елеуса / Владимир Марковиќ

19. Inbox: Свеќите на душата / Ѓорѓи Кочовски

20. Житие на преподобниот Јован Кукузел