Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Неговото чудесно присуство во храмот на свети Димитриј, Скопје (14.04.2012)

Вчера вечер,  на 13 април 2012 година, во храмот на светиот великомаченик Димитриј, во Скопје, за време на пеењето на статиите на Оплакувањето над гробот Христов, по милоста Божја, се случуваше ново самоочистување на фреските и иконите во олтарот. По внесувањето во олтарот на Распетието, се случија промени, а на иконата на Христовото распетие се засилија кафените бои, додека на старата Плаштаница, бојата на буквите се засили како да се новоиспишани.

 

    

 

          

 

      

Се вратија, пак, седумдесеттемина со радост и велеа: „Господи, во Твое име и бесовите ни се покоруваат“. А Он им рече: „Го видов сатаната дека падна од небото како молња! Еве, ви давам власт да настапувате на змии и шкорпии, и на секаква непријателска сила; и ништо нема да ве повреди; но не радувајте се на тоа дека духовите ви се покоруваат, а радувајте се што се имињата ваши напишани на Небесата“ (Лука 10, 17-20).

 

Извор: Преминпортал