Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат новиот број на на списанието „Премин“ (03.12.2012 16:33)

Содржина:

 

1. Уводник

2. Споменот на света Петка – Параскева во словенската книжевна традиција / Гоце Ристески

3. Секојдневни чуда по застапништвото на преподобна Параскева / о. Константин Митев

4. Поуки / Митрополит Струмички Наум

5. Христоцентричниот иконолик на свети Климент Охридски / Eпископ Хераклејски Климент

6. Библијата – книга на животот Литургијата – Предание за живот вечен / о. Горан Стојчевски

7. Светоотечка ризница / Разговор со Старец Паисиј Светогорец

8. Patristic Treasury / Archimandrite Zacharias: Enlargement of the Heart

9. Житија: Преподобна Касијана песнописец

10. Уметноста и верата: Способноста за творење како богоподобност / Олесја Николаева

11. Интервју со писателката Фредерика Метјуз – Грин

12. Медицината и Православието: Тивкиот убиец на современиот човек: hypertensio arterialis / о. Григориј и д-р Александра Јакимови

13. Светлост и сенки / Софија и Горан Тренчовски

14. Милост! / Горан Величковски

15. Драги браќа и сестри! / Јанко Илковски

16. Записи од поклоници: Мистична ноќ во манастирот на Богородица Елеуса / Владимир Марковиќ

17. Улогата на ангелите кои Ги опкружуваат Богородица и Христос / Хирофуми Сугавара

18. Детско катче: Црква / Силвана Георгиева

19. Вести од православието

20. Катакомбната Црква: Блажена Марија Ивановна Дивеевска

21. Inbox: Одмор / Ѓорѓи Кочовски