Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“ (18.01.2013 19:36)

 

 

1. Уводник

2. Слово за Рождество Христово / Свети Јован Златоуст

3. Божик како послание за Живот / о. Горан Стојчевски

4. Поуки / Митрополит Струмички Наум

5. Интервју со aрхимандрит Георгиј Капсанис: Колку што одиме поблиску до Христос, толку стануваме поблиски меѓу себе

6. Theotokos Gerontissa / монахиња Анастасија

7. Православието во Велика Британија / проф. д-р Димитри Кономос

8. Житија: Светители од древната Црква на Британските острови

9. Непозната служба за свети Наум Охридски од Јоан Хармосин Охридски / Гоце Ристески

10. Писмото на Ема Пил до еден безверник / Венко Андоновски

11. ТВ – бедем на непостојаноста / Горан и Софија Тренчовски

12. Драги браќа и сестри... / Јанко Илковски

13. Детско катче: Една зимска ноќ / Од песнарката на едно учениче

14. Интервју со Катица Ќулавкова: Балканска повелба за споделено културно наследство

15. Вести од православниот свет