Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Молебен на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (22.05.2013 10:31)

На 22.05.2012, два дена пред одбележувањето на празникот „Свети Кирил и Методиј“, Неговото блаженство Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан отслужи молебен пред споменикот на светите рамноапостолни отци во дворот на Скопскиот Универзитетот. На молебенот присуствуваа ректорот г. Велимир Стојковски и деканите на факултетите.

 

Извор: Скопска Eпархија