Vesti i nastani
 
 
 
 
 

СООПШТЕНИЕ (11.06.2013 11:04)

Денес, 11 јуни 2013 г., по кратко боледување, во 79-та година од животот, почина Неговото Високопреосвештенство митрополитот Полошко-кумановски г. Кирил.

По тој повод, Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква ќе одржи вонредна седница, со почеток во 14:00 часот, во Македонската архиепископија. Денот и протоколот за неговото погребение дополнително ќе бидат објавени.

 

               Од канцеларијата на САС на МПЦ