Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Известување (27.09.2013 10:12)

По повод одбележувањето на 1700 годишнината од Миланскиот едикт и 1150 годишнината од Моравската мисија,

Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, ги приредува  следниве свечени активности:

28 септември 2013 г. (сабота)

17.30 часот: Вечерна богослужба во Архиепископски соборен храм „Свети Климент Охридски“ - Скопје.

19.00 часот: Свечена академија во Музејот на македонската борба, Скопје.

 

29 септември 2013 г. (недела)

08.30 часот: Пречек на Архиепископот и архиереите пред храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ - Скопје.

09.00  часот:  Света Божествена архиерејска литургија.