Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Со Божествена литургија прославен празникот Воздвижение на чесниот Крст (27.09.2013 10:50)

На празникот Воздвижение на чесниот Крст, Архиепископот Охридски и македонски г-н, г-н Стефан, отслужи Света божествена литургија во соборната црква „Св. Климент Охридски“. На Архиепископот му сослужуваше новоизбраниот Митрополит Тетовско-гостиварски г-н Јосиф.

 

Извор: Скопска епархија