Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Именденска честитка (09.01.2014 17:42)

 Најнапред спомни го, Господи, Блаженејшиот Архиепископ наш Охридски и Македонски г. г. Стефан и дарувај го на Твоите свети цркви, во мир, цел, чесен, здрав, долговечен; правилно да раководи со словото на Твојата вистина!

Честит и вековит именденот, Ваше Блаженство!

Да сте здрав и жив, и уште долго да нè водите по Христовиот пат!

 

од редакцијата на сајтот на МПЦ-ОА