Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Заупокоена Литургија во манастирот на свети Георгиј во Дељадровце (11.06.2016 17:02)

На 11 јуни 2016 година, кога се навршуваат три години од упокојувањето на митрополитот Полошко-кумановски г.Кирил, во манастирот на св. Георгиј во Дељадровце Митрополитот Европски г. Пимен, во сослужение со митрополитите Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф и Тетовско-гостиварски г. Јосиф служеше Заупокоена Литургија.

Извор: Куманоско-осоговска епархија