Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Известување (03.10.2016 19:57)

 

На 4 октомври 2016 г., вторник, во Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ во Скопје, со почеток во 12 часот ќе биде промовирана книгата „Несвети, а свети“ од епископот Јегоревски, г. Тихон (Шевкунов), викар на патријархот Московски и на цела Русија, г. Кирил. Промотор на изданието (превод) на современ македонски јазик ќе биде проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, декан на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје. На промоцијата ќе биде присутен и авторот епископот Тихон Шевкунов.   

Издавач: Кумановско- осоговска епархија 2016

Со благослов на митрополитот Кумановско-осоговски
г. д-р Јосиф