Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Мало осветување на храмот „Успение на Пресвета Богородица“ – Маврово (27.10.2016 09:52)

На 27.10.2016 година, на празникот Петковден, Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, во сослужение со Митрополитот Струмички г. Наум, изврши мало осветување на храмот „Успение на Пресвета Богородица“ – Маврово. Тетовско-гостиварскиот Митрополит на ктиторот г. Марјан Стојменов во знак на благодарност за изградбата на оваа црква во руски стил, што е реткост во Македонската Православна Црква, му додели благодарница. 

 

Извор: Тетовско-гостиварска епархија