Vesti i nastani
 
 
 
 
 

„Православен календар“ – нова верзија на Андроид апликацијата за 2018 година (13.01.2018 17:24)

Од неодамна достапна е новата обновена верзија на апликацијата „Православен календар“ за 2018 година, во издание на манастирот „Воведение на Пресвета Богородица Елеуса“, Велјуса, која содржи: евангелие на денот и празникот, правило за пост, поуки од Светите Отци, како и житија на светители.