Vesti i nastani
 
 
 
 
 

173 години, од упокојувањето на игуменот на Лешочкиот манастир Кирил Пејчиновиќ (10.03.2018 10:47)

На 10.03.2018 година, Митрополитите Тетовско-гостиварски г. Јосиф, Европски г. Пимен и Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, отслужија Панихида во Лешочкиот манастир во чест од 173 години, од упокојувањето на игуменот на Лешочкиот манастир Кирил Пејчиновиќ. На панихидата присуствуваше и Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи во Република Македонија г. Даријан Сотировски. По панихидата Митрополитот Тетовско-гостиварски г. Јосиф, одржа пригодно слово.

 

  

   

                         

Извор: Тетовско-гостиварска епархија