Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Средба на Архиепископот г.г. Стефан со Амбасадорот на САД (23.08.2018 17:43)

На 22.08.2018 г. Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан оствари средба со Амбасадорот на САД во Македонија, Н.Е. Џес Бејли. На средбата присуствуваа и секретарот на САС на МПЦ-ОА, Епископот хераклејски Климент, и деканот на Богословскиот факултет Свети Климент Охридски, проф. д-р Ѓоко Ѓорѓески.