Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Берово (04.04.2005)

Денес во Берово, Струмичкиот Митрополит г. Наум присуствуваше на свеченоста за примопредавање на градоначалничката функција. Досегашниот беровски градоначалник го смени г-динот Венко Пашалиски, кој за својата градоначалничка функција побара и доби благослов од Епископот на епархијата.