Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Честитки од Вселенскиот Патријарх до новиот претседател на Европскиот парламент и до новиот премиер на Северна Македонија (23.01.2022 08:09)

Неговата Сесветост, Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј испрати честитки од страна на Вселенската Патријаршија до новоизбраните:

а) Претседателката на Европскиот парламент, Нејзината Екселенција Роберта Мецола и

б) Премиерот на Северна Македонија, Неговата Екселенција г. Димитар Ковачевски.

Неговата Сесветост на двајцата им посака плоден и успешен мандат.

Извор: Официјален сајт на Вселенската Патријаршија