Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Известување до медиумите (03.06.2022 09:23)

Како што веќе беше објавено во јавноста, во периодот од 9 – 12. 06. 2022 година, делегација на Македонската православна црква – Охридска Архиепископија, ќе престојува во посета на Вселенската Патријаршија во Истанбул, поранешен Константинопол, денешна Р. Турција.

Поради пројавениот интерес на домашните медиуми, Ве информираме дека за известување од оваа посета потребно е да се обратите до прес службата на Вселенската Патријаршија, на следниов контакт:

 

Nikolaos Papachristou

Tel +90.212-521.04.30.

Fax +90.212-631.55.35.

E-mail: ecpatr.pressoffice@gmail.com

 

 

Со почит,

 

Кабинет на Архиепископот