Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Средба на Aрхиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан со Mитрополитите г. Кирил и г. Дамаскин (08.04.2024 13:33)

На 8 април 2024 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со Нивните Високопреосвештенства Митрополитот на Имврос и Тенедос г. Кирил од Вселенската Патријаршија и Митрополитот на Додимотихо, Ористијада и Суфли г. Дамаскин од Грчката Православна Црква. На средбата присуствуваше и Секретарот на САС на МПЦ – ОА, Епископот Хераклејски г. Климент.