Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Концерт на Мизар (31.08.2005)

 

 

 

 

 

                               

 

 

          

                 PLAY

 

 

 

 

 

 

 

 

Во сабота, на 3 септември 2005 г. во 20:30 часот на платото пред Домот на културата во Струмица ќе се одржи концерт на групата „Мизар“. Во рамките на концертот ќе настапи културно-уметничкото друштво „Русалии“ од с. Секирник  и актерска екипа на  Народниот театар „Антон Панов“ од Струмица. Овој отворен концерт е во прилог на изградбата на новиот соборен храм Успение на Пресвета Богородица во Струмица, а е во организација на Струмичката Епархија, Градоначалникот на градот Струмица и Советот на Општина Струмица.