Vesti i nastani
 
 
 
 
 

На празникот на Отсекувањето на главата на Св. Јован Крстител (11.09.2005)

Денес, по повод празникот на Отсекувањето на главата на Свети Јован Крстител на славата во селото Слатино, Г. Дебарца, покрај многубројниот верен народ присуствуваа и претседателот на Република Македонија г-дин Бранко Црвенковски, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан и Митрополитот Струмички г. Наум.