Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во Охрид (01.10.2005)

 

 

 

 

 

На денот на Светите маченички Софија, Вера, Нада и Љубов, Митрополитот Дебарско-кичевски и Плаошки г. Тимотеј отслужи Божествена Литургија во древниот катедрален храм на Светата Премудрост, Спасителот наш Господ Исус Христос, Света Софија во Охрид.