Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Апел за Андреј (08.01.2007)

(070) 143 – 131
(075) 143 – 444

 

Нашето дете 4-годишниот Андреј Здравковски, роден на 3 јули 2002 година, боледува од неоперабилен брзорастечки тумор на стеблото на мозокот (brain stem glioma) заради што е неопходно итно да се транспортира во САД и да се подвргне на интензивен лекарски третман.

Единствена надеж за негово оздравување е Клиниката Бурзински во Хјустон, Тексас.

Со оглед на тоа дека се работи за многу скапо лекување (7.500 американски долари месечно), а лекувањето е долготрајно (најмалку 18 месеци) неопходна ни е финансиска помош.

Затоа Ви се обраќаме Вам со огромна молба за паричен прилог според Вашите можности. Животот на нашиот 4 ипол годишен син зависи од сите нас!

прилози можат да се уплаќаат и на следнава сметка:

ЗДРАВКОВСКИ АНДРЕЈ
210 046645310119
пов.бр.8271-210501558889086
Тутунска Банка-Скопје

Однапред Ви благодариме за сочувството и хуманоста
Стојан и Наташа Здравковски
ул.Пробиштипска 16а
Скопје