За Велигден пекарите во Москва ќе испечат 1, 5 милиони куглоф-колачи
 
 
 
 
 

За Велигден пекарите во Москва ќе испечат 1, 5 милиони куглоф-колачи (14.04.2006)


За празникот на Светото Христово Воскресение 1, 5 милиони куглоф колачи  – „куличи“ (во Русија традиционален велигденски колач) ќе бидат испечени во московските пекари. Оваа година во престолнината на Русија пекарите измислија уште две нови рецепти, со поголема содржина на суво грозје и зашеќерено овошје. Традиционалното велигденско послужување ќе се продава во кутии со слики на црквени куполи.

 

Известува: www.patriarhia.ru