Spisanie"Premin"
 
 
 

 
Број 1

 

Број 2 Број 3
Број 1 Нарачка за број 1 150 ден.

Данајците сѐ уште ни носат подароци/МПЦ и афтокефалноста
Етиката е патоказ кон достоинството/Проф. д-р Кирил Темков
Теологијата и науката/Отец Стефан Санџакоски, Проф. д-р Љубомир Цуцуловски
Ригидни секуларисти и благонадежни верници
Свештеници - капелани и во АРМ?
Јас го потпишувам томосот за афтокефалност/ексклузивно интервју: Вартоломеј, вселенски патријарх
Моето православие - Оливие Клеман
Светлина фрлена врз заборавените дела - нови галерии на икони
Во Охрид никогаш немаше милитантен атеизам / Академик Цветан Грозданов
Синај - репортажа
Карневалите и паганството
За кого бијат софиските камбани? Природниот дијалог меѓу зборот и сликата
Немаме почит спрема нашиот средновековен културен имот / м-р Анета Серафимова
Јован Кукузел - Ангелогласниот
Со љубов до публиката - Ареа
Филм ... Ах, ...да!
Зелените полиња и виножитото
Дневникот на бугарскиот патријарх Кирил / Проф. д-р Александар Трајановски
Списание „Премин“

Во обидот да го запре вниманието на современите трагачи за автентични вредности, да го фокусира погледот на модерниот интелектуалец кон неговото сопствено срце и оттаму кон надвор, кон она што се случува во реалноста околу нас, списанието „ПРЕМИН“ постепено се преобразува.

Пред вас среќавате изворник на текстови и пораки за апостолската димензија на Православието вон границите на националното и кутурното миље во кое е создаван. Можеби ненаметлив придружник на вашето патување до точката на искуствен допир со есхатонот...

„Премин“ е периодична публикација на Струмичката епархија која излегува неколку пати во годината.

Претплата (6 броја) - 300 ден.

Број 4

 

Број 5 Број 6
Број 7 Број 8 Број 9 Број 10
Број  11 / 12

Број  13

 

Број 15-16

 

Број 19-20 Број 21-22
Број 23-24
Број 25-26


Број 27-28 Број 29-30 Број 21-32