Средба на Православното братство од југоисточна Франција
 
 
 
 
 

Средба на Православното братство од југоисточна Франција (28.04.2006)

 

Во понеделник на 1-ви мај 2006 година ќе се одржи средба организирана од Православното братство од југоисточна Франција во грчкиот манастир на Покровот на Пресвета Богородица во Солан (Франција).

Овој собир ќе започне со Утрена богослужба во 9.30 часот, после која ќе биде отслужена Божествена Литургија. Конференцијата на тема „Коментари на Песната над песните“ е предвидена за во 14.30 часот. На конференцијата ќе присуствува целиот собор на Православното братство од југоисточна Франција.

известува: www.orthodoxie.org