Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија Алексиј Втори му ја честита годишнината од востоличувањето на Архиепископот Атински г. Христодул
 
 
 
 
 

Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија Алексиј Втори му ја честита годишнината од востоличувањето на Архиепископот Атински г. Христодул (09.05.2006)

 

Пред осум години Архиепископот Христодул беше востоличен како поглавар на Грчката Православна Црква. Неговата Светост, Патријархот Алексиј му ја честита годишнината на востоличувањето посакувајќи му добро здравје, благодатно окрепување на душевните и телесните сили и сесилна небесна помош во исполнувањето на високото служење коешто му е наложено.

 

известува: Патриархиа.ру