Шестгодишнина од изборот на Поглаварот на Јапонската Православна Црква
 
 
 
 
 

Шестгодишнина од изборот на Поглаварот на Јапонската Православна Црква (14.05.2006)

Неговата Светост, Патријархот Алексиј II упати честитка до Архиепископот на Токио и на цела Јапонија Даниил, по повод шест години од неговиот избор за поглавар на Јапонската Црква, посакувајќи му добро здравје и преизобилство на духовните дарови од нашиот Отец Небесен.

известува: Патриархиа.ру