Аргентина
 
 
 
 
 

Аргентина (14.05.2006)

На 13 мај 2006 година, во градот Мар-дел Плата, Митрополитот на Руската Православна Црква за Аргентина и јужна Америка г. Платон положи камен темелник на црквата посветена на царското семејство Романови: царот Николај I, царицата Александра и нивните деца Олга, Татјана, Марија, Анастасија и Алексеј.
Црква посветена на светите царски маченици постои веќе 5 години во Стар Дојран како дел од женскиот манастир посветен на света Марија Магдалена, којшто во тоа време го устрои Митрополитот Струмички г. Наум.