Седмица на православната книга
 
 
 
 
 

Седмица на православната книга (16.05.2006)

Од 15 до 21 мај 2006 година, веќе седма година на ред во Варна се одржува „Седмица на православната книга“. Основна тема на овогодишната Седмица е „Православната духовност во современиот свет“.

 

Традиционално, ќе се одржуваат средби на широкиот аудиториум со автори и издавачи на православна литература од Бугарија и од странство. Ќе се организираат дискусии и контакти меѓу авторите и читателите од различни православни Цркви.

 

Меѓу учесниците на овогодишната манифестација е и Митрополитот Јеротеј Влахос од Грчката Православна Црква.

 

 

 

             

 

Известува: http://spk-bg.com