Должностите на Бугарскиот Патријарх Максим за време на неговото боледување ќе ги извршува сегашниот Епископ на Варна
 
 
 
 
 

Должностите на Бугарскиот Патријарх Максим за време на неговото боледување ќе ги извршува сегашниот Епископ на Варна (18.05.2006)

Бугарскиот Патријарх Максим денес го ополномошти Митрополитот Варненски и Великопреславски г. Кирил којшто ќе ги преземе должностите на Патријархот и ќе раководи со состаноците на Светиот Синод додека тој се наоѓа во болница.

 

Известува: www.patriarhia.ru