Одреден е датумот за избор на нов поглавар на Кипарската Православна Црква
 
 
 
 
 

Одреден е датумот за избор на нов поглавар на Кипарската Православна Црква (27.05.2006)

 

 

На 24 мај 2006 година, Светиот Синод на Кипарската Православна Црква одлучи изборите за нов поглавар на Кипарската Православна Црква да се одржат на 24 септември оваа година.