Поглаварот на Финската Православна Црква во посета на Ерменија
 
 
 
 
 

Поглаварот на Финската Православна Црква во посета на Ерменија (27.05.2006)

Архиепископ Лав 

 

На покана на Ерменскиот патријарх Гарегин II, од 25 до 29 мај 2006 г., Ерменија ќе ја посети делегација предводена од поглаварот на Финската Православна Црква, Архиепископот Карелски и Фински Лав. Гостите ќе се запознаат со духовниот живот на Ерменската Црква. Членовите на делегацијата утре ќе ги посетат манастирите, а исто така и семинаријата во Севана.

 

известува: www.pravoslavie.ru