Орел (Русија)
 
 
 
 
 

Орел (Русија) (30.05.2006)

 

 

Седми пат во градот Орел (Русија) беше одржан серуски едукативен форум во спомен на свети Теофан Затворник. Учесниците во форумот беа научници од Москва, Орел, Курск, Тула, Рјазан. Тие, пред сѐ, говореа за проблемот на взаемното дејствување на Руската Православна Црква и државата.

известува: Патриархиа.ру