Ерусалимскиот Патријарх во посета на Фанар
 
 
 
 
 

Ерусалимскиот Патријарх во посета на Фанар (30.05.2006)

Ерусалимскиот Патријарх Теофил кој е во официјална посета на Цариградскиот Патријарх Вартоломеј во Фанар, денеска ги посети манастирот на свети Георгиј на островот Халки и манастирот посветен на животворниот извор на Мајката Божја во Балукли кој се наоѓа надвор од ѕидините на Цариград. Во недела, грчкиот амбасадор во Цариград ќе организира свечен прием на кој ќе присуствуваат Ерусалимскиот Патријарх Теофил и Цариградскиот Патријарх Вартоломеј.

 

известува: ERT.gr