Богатствата на Света Гора по втор пат во Солун
 
 
 
 
 

Богатствата на Света Гора по втор пат во Солун (31.05.2006)

 


На 28 мај 2006 год, во просториите на
Αγιορείτικης Εστίας во Солун се отвори втората изложба на богатствата од Света Гора. Предметите за изложбата ги спроведе во Солун  дваесетчленото претставништво на монаси, чијшто предводник беше о. Павлос Лавритис. Посетителите ќе имаат можност да видат скоро 92 дотогаш непознати предмети за пошироката јавност, икони и ракописи од Протатот, којшто е најстариот и најпознатиот храм на Атос.


известува:
RNN