Москва
 
 
 
 
 

Москва (31.05.2006)

храм на Благовештение во Петровски парк воМосква 

На денот на заштита на децата, на 1 јуни, со благослов на претседателот на синодскиот Оддел за взаемно дејствување со војската и правните организации на Московската Патријаршија, протоерејот Димитриј Смирнов на територијата на храмот на Благовештението на Пресвета Богородица во Петровскиот парк во Москва ќе се одржи акција против абортусот.  

На акцијата ќе учествува Сојузот на православните работници на културата, науката, образованието и православниот медицинско-просветителски центар “Живот“.

 

Известува: Патриархиа.ру