Руската Црква го отпразнува денот на востоличувањето на рускиот патријарх Алексиј II
 
 
 
 
 

Руската Црква го отпразнува денот на востоличувањето на рускиот патријарх Алексиј II (10.06.2006)

На 8 јуни 2006 година, Руската Православна Црква отпразнува 16 години од востоличувањето на патријархот Московски Алексиј II. После Божествената Литургија во соборниот храм на Христа Спасителот во Москва, патријархот отслужи молебен на ковчегот со моштите на Предвесникот и Крстител Господов Јован.

известува: Патриархиа.ру